Akupunktio ja Kosmeettinen akupunktuuri Kouvolassa

Akupunktio

Perinteisellä Kiinalaisella Lääketieteellä on oma filosofiansa ja sen teoriat poikkeavat huomattavasti länsimaisesta lääketieteestä. Sillä on erilainen fysiologia, patologia ja farmakologia sekä erilainen diagnostiikka ja hoito. Se panostaa sairauksien ennaltaehkäisyyn ja terveyden ylläpidon tärkeyttä ja elintapoja.

Ihmistä lähestytään kokonaisvaltaisesti prosessina, jossa koko ajan tapahtuu muutoksia ja jonka tapahtumaketjussa ulkoiset ja sisäiset syyt voivat aiheuttaa häiriöitä. Akupunktuurissa käytetään erilaisia hoitomenetelmiä ja tekniikoita joilla vaikutetaan sisäelinten energeettiseen järjestelmään. WHO suosittelee akupunktuuria lähes 500 erilaiseen sairauteen.

Lisätietoa akupunktiosta sekä sen hyvistä vaikutuksista löydät täältä.

Kosmeettinen akupunktuuri

Kasvosi kertovat kuka olet, kuinka olet elänyt, tuntenut ja keneksi voit tulla.

Kosmeettinen akupunktuuri on pehmeä, luonnollinen ja edullinen vaihtoehto esteettiselle kirurgialle ja erilaisille pistoshoidoille. Lähes kaikki kehoa säätelevät meridiaanit, energiakanavat joko alkavat  tai päättyvät kasvoihin. Myös tunteet kuten ilo, suru, katkeruus, pettymykset ja viha heijastuvat kasvojemme eri alueilla. Mitkään tunteet eivät ole pahoja. Tunteet tulee ilmaista ajallaan oikealla voimakkuudella eikä niitä saa tukahduttaa. Tunteet jättävät erilaisia merkkejä kasvoihin, myös merkkien puuttuminen kertoo ilmaisemattomista tunteista.

Ilo jättää jälkensä silmäkulmiin, pettymys näkyy alaspäin putoavina suunpielinä, syvä murhe näkyy posken alaosassa, suuret elämänmuutokset otsalla. Siksi kasvot kertovat meistä niin paljon. Monet ulkoiset ja sisäiset vaikutukset muuttavat ja heikentävät ihomme luonnollista hehkua. Aurinko, tuuli-kylmä, stressi, elämäntavat, liikunnan vähyys, niska-hartiaseudun jännitykset, tupakointi, vaillinainen hengitys ja tietenkin perimä vaikuttavat ihoomme ja kasvojemme ilmeisiin.

 • Kosmeettinen akupunktuuri on luonnollinen ja tehokas hoitokeino näihin ongelmiin.
 • Hoito parantaa ihon väriä verenkierron ja Qin l. energiankierron parantuessa.
 • Kosteuttaa lisäämällä kollageenin ja elstiinin määrää.
 • Poistaa pieniä ilmeryppyjä ja juonteita sekä madaltaa syviä.
 • Ennaltaehkäisee iän tuomia muutoksia, joten se on hyvä aloittaa noin 30 -vuotiaana
 • Kiinteyttää parantamalla lihastonusta ja rentouttamalla kireitä kasvolihaksia, jolloin lihas saa oikean muotonsa. Samalla leuan linja tulee jälleen esiinsamalla leuan linja tulee jälleen esiin
 • Poski- ja otsa-ontelo ongelmat helpottuvat hoidossa, samoin tukkoinen nenä.
 • Usein hoitosarjan aikana myös unen laatu paranee
 • Auttaa purentahäiriöissä, laukaisemalla leuka- ja niskalihasten jännitystä.
 • Hoito sopii myös kasvohalvaus potilaille sekä kosmetiikka-allergiasta kärsiville, sillä se voidaan tehdä ilman kosmeettisia hoitoaineita
 • Sopii myös aknen hoitoon

Hoidossa käytetään hienon hienoja akupunktioneuloja, jotka asetetaan yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Neulojen vaikutuksen jälkeen tehdään tunnin hieronta. Voit valita klassisen hieronnan, Shiatsun tai akupainalluksen. Eri vaihtoehtoja voidaan myös yhdistellä.

Hoito voidaan tehdä yksittäisenä hoitona tai sarjahoitona. Hoitosarjaksi suositellaan 7 - 12 x kerran viikossa, jonka jälkeen ylläpitohoidot 4-6 viikon välein. Hoidot vaikuttavat yksilöllisesti, joten hoitosarjan pituus voi vaihdella. Hoito on hyvä aloittaa ikääntymistä ennaltaehkäisevänä noin 25 - 30-vuotiaana ja sopii näistä vuosista ylöspäin kaikille.

Hoito ei sovellu henkilöille joilla on sydämentahdistin, paniikki, tietyt psyykelääkkeet, verenohennuslääkitys tai verenvuotosairaus. Hoidon ainoa sivuvaikutus on mustelmat, joita syntyy suoneen pistettäessä.

Terveet keuhkot ja syvähengitys antavat iholle loisteen, jossa on aavistus vaaleaa punaista ”tervettä punaa” ja se kertoo ihon riittävästä hapen saannista. Ihon väriin vaikuttaa myös Sydämen toiminta. Sydän osallistuu veren muodostukseen ja on läheisessä yhteydessä Keuhkoihin. Rakkauden tunne, joka kuuluu Sydämelle saa ihon ja silmät loistamaan. Paksusuoli poistaa kuona-aineita ja sen säännöllinen toiminta heijastuu myös kasvojen ihossa.

Haluatko tietää lisää palveluistamme?